How could you be so heartless?

Livet är så alldeles konstigt. Så annorlunda från dag till dag. Stackars Kanye West som miste sin mamma i cancer. Hans skiva är helt bäst. 
   Snart ska jag på födelsedagskalas, vem som fyller år har jag ingen aning om. Men ska inviga min älskade kjol! Det är det bästa med kvällen. 

Hare bra.


 



xoxo

De människor som fått ut mest av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut.

Hejsan alla little monkey losts. Nu har jag pluggat lite mer än en timme, och det ska räcka på en lördag tycker jag. Ska rå-plugga imorgon istället eftersom seminariumet är nu på måndag. M och J var över här en stund, men sen gick de, så nu är jag all alone igen. Jag tycker om att vara ensam. Men inte att vara ensam en lång tid. Rastlösheten börjar krypa i mig, ska äta en risifrutti.

Detta köpte jag på Indiska idag





Indiska

xoxo

Revolutionary Road

Filmen vi såg på igår var Revolutionary Road. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den var bra, men ändå dålig. Den var dålig men ändå bra. Get it?


Leonardo Dicaprio & Kate Winslet


Titanic är mycket bättre

xoxo

Den enda människa du kan ändra på är dig själv.

Vaknade för en timme sen, jag har blivit sååå morgontrööött! Det är inte bra. Jag vill vara morgonpigg.
   Jag borde ha stigit upp vid tio och städat min rum och dragit ner till stan. Men jag ska skärpa mig (hur många gånger har jag sagt det?). Nu ska jag faktiskt ta bussen till stan och shoppa på Indiska, alldeles själv. Jag är ju en strong independent woman.

Hörs sen!



xoxo


You make me sick!

Vet ni vad jag rent ut sagt HATAR?
Jo, jag hatar er par. Ni par som går på bio tillsammans.
   Ni som väljer platserna längst bak i salongen så ni kan sitta där och snaska. Inte på popcorn dårå. Detta tycker inte jag är okej.
Ikväll fick jag och K ett varsitt par på vardera sida. Och trust me, det var inte nice. Jag har fan inte betalat hundra spänn för att lyssna på deras smask och "jag älskar dig"-viskande till varandra. Om ni nu inte kan hålla händerna i styr, hyr film och stanna hemma!

Så en liten upplysning. Det finns folk som går på bio för att titta på själva filmen.


Tog en liten snack innan filmen. Min allra sista hamburgare för i år.

K tappade bort sina vantar, K åt en fiskburgare, Jag och Will Smith

xoxo

Ha en trevlig fredagskväll!

Oh jag måste bara dela med mig av en sak. Jo, tortellini är ju gott, right? Men vet ni vilken som är godast? Tortellini från Willys med ostfyllning är grymma!

Så, nu vet ni.

Ikväll blir det biokväll.


Min ekologiska t-shirt från Zara + dubbelhakan

xoxo

Du missar 100 % av alla de skott du inte skjuter.

Ni vet den där rösten.
Den rösten som berättar precis vart du befinner dig.
Rösten som finns i din bakgrund, den rösten som du nästan aldrig riktigt tänker på. Lyssna på den.

   Rösten som säger nästa;  tallrisvägen. Den rösten på bussarna här i Örebro låter fan inte bra. Låter som en gammal surkärring som är trött på livet. Undra vem hon är. Och hur mycket hon fick betalt för det.

Dagens lunch var helt fantastisk god! M är en riktig mästerkock. Marinerad lax med potatis och créme fraice var jättegott!
Nu är klockan över fyra och jag har gjort lite praktiska saker, bl.a. catchat up på Våra bästa år, men inte så mycket plugg. Födelsedagsfesten är tydligen inställd så jag och K vet inte vad vi ska göra ikväll..

What tooo doooooo.

Nu ska jag faktiskt plugga en stund, sen får vi väl se vad som sker helt enkelt.


Lax är världens godaste fisk!

xoxo

Det blir bra.

En sak som är bra, är att jag känner mig själv så väl, att jag inte blir överraskad när jag gör konstiga saker eller dummar grejer.
   Ja, jag skulle ju gått upp nio idag, right? Tror ni inte att jag gick upp för typ en kvart sen? Men men finns inte så mycket att göra nu heller.

Föresten så snöar det ute nu, alldeles vitt på marken. Åh, jag som hade hoppats på vår snart. Men jag antar att vi måste kämpa oss igenom hela februari, hela mars och sedan börjar hoppas, på riktigt. Jag undrar vad jag skulle göra just nu om jag bodde kvar i Uppsala, jobbade kvar på Max och inte pluggade.

   En sak är säker, jag skulle inte gått en tvåminuters promenad till M och ätit lunch om en stund.



Mina Max-märken har börjat blekna bort

xoxo



Fredagen är kommen!

Nu har jag suttit på msn och pluggat parallelt. Har gått ganska bra faktiskt. Fast det blev ju msn mest. Men ändå lite plugg. Bra va? 
Vi tar det steg för steg.
   Imorgon är tanken att jag ska upp nio och åka till stan, shoppa grejer på indiska, äta lunch hos M kl tolv, plugga lite under dagen och sen födelsedagsfest på kvällen. Ja, det är tanken. Och tanken är god. Frågan är hur pigg jag kommer att vara imorgon bitti.

Vi hoppas på det bästa va? Det är ju trots allt fredag, och ja..fredagskänslan börjar komma tillbaka, och det känns..det känns fantastiskt!




Min dagens middag


 

xoxo



 


Hur länge kokar man pasta då?

Nej ja ba skoja. Jag vet hur länge man kokar pasta. Man kokar det tills det blir klart helt enkelt.

Det är så skönt att äntligen vara hemma efter åtta timmars skoldag proppad med föreläsningar. Jag är så trött och hungrig. Drack en redbull och åt en paj till lunch liksom. Plus en risifrutti. Huuuuuuuur ska man orka dagen med endast det till lunch?

   Så nu står pasta på plattan och kokar! Fullkornspasta. Duktigt va? Ska äta det med mammas frysta köttfärssås. Äntligen riktig mat.





En dagens lunch

xoxo

För mycket fett och flams.

Vet ni vad jag längtar efter? Jag längtar efter att få träna. Det är sjukt. Jag har ätit så mycket pommes idag att jag längtar efter att få träna.

   Imorn ska jag betala räkningar, gå i skolan från åtta till fyra, tvätta håret och inte köpa ett piss. Ska ta med mig lunch. For ones. Och jag ska koka pasta när jag kommer hem.

Fr.o.m måndag ska jag börja träna också.

   This I promise.

It´s time for change, big changes. Innan jag dör i hjärtinfarkt och ångest.


Detta köpte jag idag!


Överkast, kuddar och kuddfodral från IKEA


Kofta och T-shirt (ligger i Cotton-påsen haha) från Zara


Kavaj och ringar från Gina


Väst från H&M


Ansiktskräm, (finally!) från Apoteket dårå

och så köpte jag en gardinstång från Jysk som jag inte kan få upp, en man tack?

xoxo

CSN har givit mig pengar!

Har shoppat alldeles för mycket idag. Tror jag har spenderat runt 700 kronor...ska räkna ihop allt sen, när jag har tid.
Men jag fick mycket för pengarna! Ska fota, I´ll show you later!
   Har fått mina CSN-pengar, that´s the reason för the psykoshopping. Jag är ju trots allt en fattig student, borde börja leva som en sådan också.

 Hörs sen!



xoxo

Utbytesstudent.

Jag är så seg idag.
   Vet ni, jag gick ut ur rummet och hälsade på den skrattande kvinnan igår kväll tillslut. Det var en tant. En tant från Belgien. En tant med någon ljuslila polo, oborstat hår och ett av det jobbigaste skratten någonsin.

Hur ska jag stå ut?
   Jag måste nog flytta. Flytta till M och kinesen.

Om det här inlägget makes me a biaaatch, då är jag väl det.

Ha en finfin dag, jag måste jalla jalla till D nu, har en fullproppad dag idag!



Saknar London

xoxo

Pssst..

Hallå..det har kommit en till boende i vår lägenhet nu. De ba klankade in nu mitt i natten (?), en jävla utbytesstudent som skrattar hela tiden, ett jävla irriterande skratt.

Oj vad negativ jag är. Förlåt.
Hon kanske är jättetrevlig. Men jag hatar hennes skratt. Shut the fuck up liksom.
Förlåt igen.

Ska lägga mig i sängen och läsa mera nu, ska dra till D en stund och plugga imorn på morgonen innan jag drar på stan med M.

xoxo

Kvällsläsning.

Watch yout thoughts, they become words.
Watch your words, they become actions.
Watch your actions, they become habits.
Watch your habits, they become character.
Watch your character, it becomes your destiny.

Frank Outlaw

Bra va?
 
Detta står i min bok Nursing Ethics, hela boken är på engelska, ska läsa kapitel 1 och 2 nu ikväll, som en liten godnatt saga, myspys.

Jaa hörni, så är det! Ska bara sminka av mig, sätta på mig min skrapan t-shirt och sen krypa ner. Först måste jag slita mig loss från datorn också..får se hur lång tid det tar. Hörs!




Min dagens outfit, höhö

xoxo

Så lite tid, så mycket att göra, don´t you think?

Idag när jag kom hem från skolan pluggade jag faktiskt näääästan i två timmar! Bra va? Jag känner mig nöjd. Nej nu ljög jag, jag känner mig inte alls nöjd. Borde pluggat i sex timmar. Men men, how much can a person take liksom?
   Den här första terminen kommer att bli ett litet test och lite pain in the ass, för att jag är ny inom detta område. Universitet, bo ensam, kasta sopor, laga mat, betala räkningar. Ja, hur fan ska man hinna med allt det? OCH att plugga? En bra fråga, utan svar.

Imorgon ska jag och M ut på stan och shoppa! Äta på burger king (pga. kupong!) och åka till Jysk. Jag vet att det skulle bli en pluggdag, men det hinner jag väl med också. Snart kommer M över på middag, min mage kurrar.


Den högra tallriken är hennes från middag förra veckan, visst överportionerar hon med ris?!

xoxo

Jag tycker det är dags att få slut på det här jäkla slasket!

Godförmiddag människor därute.
   Idag har jag städat och dammsugat hela förmiddan så nu är det rent i hela lägenheten! Vet ni varför jag städade? Jo för att jag inte pallade plugga. Alltså, plugget är intressant! Men jag har svårt att sätta mig och öppna en bok. Det är någon spärr i min hjärna.

På onsdag är jag ledig, då blir det plugg för hela slanten. Idag har jag bara en föreläsning kvart över ett, så jag ska gå om en stund...måste kasta sopor på vägen. Kul va?

Idag drar jag på mig skinnjacka ffs! Nu blir det frukost nr 2, ha en finfin dag.



xoxo

Faaan för mig.

Fan vad jag suger.
Jag suger så jävla hårt.

Jag har inte pluggat ett piss. Inte ett piss.

När fan ska jag inse att jag faktiskt går på UNIVERSITETET?

Jag prioriterar msn alldeles för mycket. Sami fucking skärp dig!


Johanna bakade pannkakor i helgen

xoxo

De har öppnat Willys här nu!

Hej, förlåt för min skitdåligt pissiga uppdatering men jag har haft fullt upp hela helgen i Uppsala. Helgen var riktigt bra, min bror har gift sig (!!!!!!), jag har hämtat upp mitt körkort, bowlat, haft disneymaraton, shoppat och massa annat.
   Sitter nu hemma helt själv i lägenheten och tittar på 2 and ½ men och äter naturgodis. Ingen är här, sov helt själv i natt i lägenheten också, det är som att bo alldeles ensam..men men, I´ll manage liksom.

Naturgodiset är från Willys!! Min nya bästa vän nu. Eller kanske alla studenters bästa vän nu. Billigt och bra!      Seminariumet idag gick halvbra, eller ganska dåligt, ingen i min redovisningsgrupp hade läst det vi skulle ha läst haha, men what to do, jag ska börja plugga på riktigt nu alltså, dags att satsa gärnet!
    Men nu ska jag iaf fortsätta mitt tv-tittande, love it!
 



Jag vann bowlingen, såklart



xoxo

Jag är en såndär som fryser bröd nu..

Goooooooooooodmooooorgon!
Har föreläsningar till klockan fyra idag, efter det åker jag hem! Hem till kära Uppsala. Vilket betyder att jag måste frysa in allt så det inte blir förstört!
   Var på pubrunda igår, kul var det, men glömde kameran! Så är lite trött nu.
Vi hörs sen, nu måste jag skyyyyyyyndaaaaa. xoxo

Diskställ, pennor, byttor, matta..

Jag gjorde samma "misstag" imorse igen, skulle ha klivit upp 07:40, men somnade om. Go me. Men jag lyckades faktiskt ta mig ur sängen strax efter nio och äta frukost, så framsteg är det ju. Imorgon börjar jag åtta, jag undrar hur det kommer att gå..
   Fan mina naglar ser ut som skit. Jag har ingen aceton, bomull eller någon nagelklippare här i Öbro. Det är mycket som saknas i mitt rum och lägenheten, jag har gjort en liten lista till mamma och pappa. Bl.a. en potatisskalare, sax, dammvipp, våg, fryspåsar behövs. Roliga grejer va? 

Nu måste jag hinna äta lunch, torka håret och klä på mig inom en timme igen, aaaaaahhhhh, jalla!


s vägg i hennes rum

Får dissa Sex and the city ikväll..

Jag tittade precis igenom lite hastigt vad vi ska ha läst till vårt litteraturseminarium (litteraturseminarium!!) på måndag, and people, it ain´t pretty.
   Jag visste att det var fyra kapitel som skulle ha avverkats till dess, men jag visste inte att varje kapitel var minst 100 sidor! Hej panik!
Jag måste typ börja läsa...nu. 
Jag är en slowreader.
Vissa i klassen (på 130 pers) har inte ens fått hem böckerna, vad ska de göra? Oh my.
 
   I helgen kommer jag inte ha tid alls. Då ska jag umgås. Det får helt enkelt bli plugg på tåget hem. Både till Uppsala och Örebro. 


Idag hade jag fläätaa

Mitt studiebidrag försvann bara där

xoxo

Jag ska bli en sån som antecknar mest på föreläsningarna.

Dåå var man hemma från skolan! Dagen har gått bra, hade det lite knivigt med att hitta salar och så, men det löste ju sig till slut. En kladdkaka och kexchoklad till lunch blev det också, mumssss. 
Föreläsningarna var faktiskt intressanta, men när klockan började röra sig mot fem kom gäspningarna automatiskt och anteckningarna övergick till konstnärliga blommor!
   M kommer och äter middag om drygt en timme, äntligen lite sällskap! Jag är inte bra på att vara ensam alltså, det är så..så..tråkigt.

Jag har shoppat lite böcker idag så det känns bra, men inte lika bra i plånboken. I´m broke! I helgen åker jag hem och då ska jag snylta som fan. Jag längtar! Ska också få hämta upp mitt körkort! Åååh vad kul det ska bli!

Nu ska jag chilla lite, that´s what I do best.


Kvällsfika

xoxo

Jag är så lat.

Godmorgon godmorgon.
Nu har jag sovit för länge igen..jag måste lära mig att jag faktiskt har börjat skolan och att jag måste börja vakna lite tidigare..men jag var såå trött! Larmet gick 07:45 för att jag skulle till bovärdkontoret och fråga lite grejer, men jag orkade verkligen inte. Så jag somnade om.
But I´m up now!
   Har tittat på Americas Next Top Model repris och ätit min gröt med te och kakor. Love it. Gooo Whitney! Det är så sjukt att hon är "plus-size", när hon ser ut som en normal smal människa!

Nu måste jag hurry up och klä på mig, bussen går om en timme. Ska hinna trycka i mig lunch innan också..how is the question.


Americas Next Top Model


Min gröt

xoxo

Jag vill inte betala hyran.

Då var det första obligatoriska skoldagen avverkad! Vi ha delats upp i seminaregrupper, fått lite mer introduktion och sådant SMÅTT OCH GOTT.
Och inte nog med det måste jag ut och panikshoppa skolböcker för flera tusen imorgon! Inte nice. Hur ska jag ha råd med nya gardiner och gardninstångar (heter det så?) då?
   Om ni inte har märkt det så har det ju också börjat snöa, AGAIN. Jag säger bara, vilken jävla tur att jag köpte de där uggsen i helgen, annars skulle jag ha gått i mina vita tygskor i alla snödrivor.

Jaja, nu ska jag betala räkningar, let me repeat, betala räkningar och sedan äta marabou och se på SATC.




xoxo

Hur länge ska ris kokas?

Ja, det är bara en av mina tusentalsfrågor som virvlar runt i mitt huvud just nu.
   Inatt kunde jag inte sova så gott som jag annars brukar göra. Men jag antar att det hör till första natten man sover alldeles ensam i sitt alldeles för stora rum. Jag låg och vred mig, gick på toa exat 03:40, somnade om, vaknade, somnade om, vaknade och slutligen somnade om.

Idag har jag suttit instängd på mitt rum och inte gjort någonting i princip, men en dusch, aktivera mitt studentkonto och kokat ris har jag hunnit med.

   Min familj förväntar sig att jag ska laga mat varje dag när jag bor här. Det tog mig tre timmar innan jag orkade gå ut till köket och göra ris. De kom hit igår med de flesta av mina saker och köpte lite föda till mig. Jag saknar dem.

Ikväll ska jag följa med M och tvätta vid sju, borde vara med på nollningsaktiviterna men jag orkar inte riktigt..men det är ju två veckor kvar!


Min underbara inflyttningspresent av M! (kjol från gina)

Min sovhörna

xoxo

Modemissen.

En fet modemiss är nördglasögonen. Vem fan kom på att det är snyggt helt plötsligt?
Tänka så söta de här två flickorna skulle va UTAN glasögona, don´t you think?


www.lisaplace.devote.se/

www.metrobloggen.se/fahrman/

xoxo

Fredagseftermiddag.

Fick just ett samtal av min nyfunna vän att hon inte kommer på nollningen. What to dooo, what to doooo, jag vill inte gå själv!
Fick även ett samtal av M att hon blir sen. What to doooo, what to doooo, jag har tråkigt! Har bara käkat massa chips idag. Så kikade jag lite på mitt nya hem också.


Here it is


Fredagsnödvändigheter.

xoxo

Fredagsmorgon.

Klev upp denna fredagsmorgon strax innan åtta med M och åt frukost. Hon cyklade iväg till Uni, och jag gick och la mig igen och vaknade inte förrän nu. Alldeles försent med andra ord.
   Det var min älskade fina mamma som ringde och väckte mig, jag saknar henne så! Men på lördag får jag träffa henne, min pappa och min bror igen. (Och så får jag äntligen mina kläder också.)

Vet inte riktigt hur jag ska börja dagen, kanske tar en promenad och kollar läget omkring, solen skiner trots allt. Det här är ju faktiskt en helt ny stad och jag känner i princip ingenting. Dags att utforska people! Kanske skymtar det någon snygg kille till granne?


-9 grader är det ute

xoxo

Första dagen.

Det började inte pirra i magen förrän jag hade suttit mig på bussen påväg till universitetet imorse.
Hållplats efter hållplats, och jag ville verkligen inte komma fram.
   But I did.
Och allt gick faktiskt bra utan några större katastrofer. Universitet verkade bra, människorna har jag inte riktigt fått grepp om riktigt än, men det återstår att se.
Skaffade mig en kompis också (believe it or not), vi ska gå på lite nollning imorgon, får se hur det blir.
   Min klädsel  blev btw tights, svart kjol och en randig tröja.
Nu ska jag gå och kolla om potatisen kokat klart så jag och M kan äta!


Inne i Aulan
                                                                                                                              xoxo

Nu är jag framme!

Oh herregud vad mamma lät ledsen på telefonen. Helt hjärtekrossad.
Det kan nog inte kännas så bra att låta sina barn stå på egna ben och sen gå iväg, långt långt iväg. Snarare två timmar med tåget för att vara exakt.

Örebro. Min födelsestad, och nu, min studentstad.

   Jag flyttar in i mitt nya hem på lördag, medan ska jag få bo hos M, världens bästa M!
Imorgon är det min första skoldag, och jag känner att nerverna börjar hoppa lite. Universitet liksom, jag kan inte fatta det! Jag? Universitet? My God.

Vad fan ska jag ha på mig.



På tåget idag

                                                                                                                                                                   xoxo

RSS 2.0